jueves, 17 de junio de 2010

Xerrada amb la Violeta sobre la maternitat



El passat dimarts dia 15 de juny, els alumnes de primer de batxillerat social i humanístic vam tenir el plaer de escoltar una noia, la Violeta que ens va explicar per sobre el que ella havia fet durant la seva vida i en què s'havia convertit. Ella va estudiar teatre i però més endavant es va adonar que no era allò, realment el que volia. Així doncs, es va prendre un any sabàtic per pensar què fer amb la seva vida i per on seguir. Va ser mare del primer fill (l'any 2005) i després va ser quan va sentir a parlar de la figura de la mare doula. Una mare que s'ha format per ajudar a les altres mares o parelles per qualsevol pregunta que tinguin durant el part i acompanyar-les. Vam descobrir moltes coses en aquesta xerrada, i com he dit ara la primera de totes va ser què era una doula. Per molta gent pot semblar una figura innecessària, però també s'ha de pensar que hi ha persones que necessiten aquesta ajuda, necessiten tenir un telèfon a on poder trucar i preguntar qualsevol cosa, o en algun moment de ànims baixos tenir algú amb qui recolzar-te (a part de la parella). La Violeta ens va aprofundir en el part explicant-nos quina era la seva feina i com anava tot. Les coses innecessàries que feien els metges a l'hora del part com tenir la dona en postura estirada. I sobretot i el que més em va impactar va ser quan va explicar que a les dones els hi tallen un tros de pell que va des de la vagina fins a l'anus per què el nen pugui sortir més bé i que fos innecessari. És a dir que s'hagués de patir sense poder quasi ni seure durant molt temps per una cosa que no és necessària.
No vam tenir gaire més temps però ens va passar un vídeo d'un Home tenint una criatura. Em va impactar bastant també pel fet que en aquell vídeo hi sortís representat un home tenint un fill i no una dona.
En general em va agradar molt la xerrada i dono gràcies a la Violeta que tot i estar embarassada de cinc mesos va agafar una mica del seu temps de treball i familiar per venir a informar-nos sobre la Doula i el part.

2 comentarios:

  1. Molt bé. El teu punt de vista sobre la xerrada de la Violeta tanca el blog d'aquesta assignatura.
    Bon estiu!

    ResponderEliminar
  2. m'ha fet gràcia trobar el teu blog , titulat com el meu video . A veure si el penges :D
    http://www.youtube.com/watch?v=sv9rskrdWc8

    ResponderEliminar